CASAL

VALLCARCA NORD

DATES

1r torn

Del 28 de juny al 2 de juliol de 2021

2n torn
Del 5 al 9 de juliol de 2021

3r torn
Del 12 al 16 de juliol de 2021

4t torn 
Del 19 al 23 de juliol de 2021

5è torn
Del 26 al 30 de juliol de 2021

6è torn
Del 30 d’agost al 3 de setembre de 2021

7è torn
Del 6 al 10 de setembre de 2021

A QUI VA DIRIGIT?

Casal de lleure i Campus multiesportiu dirigit a infants i joves d’entre 3 i 13 anys -ambdós inclosos-.

Cada grup realitzarà activitats adaptades a la seva edat, combinant activitats esportives, dinàmiques i jocs, competicions inclusives i un mínim d’una sortida estrella a la setmana.

Dirigits i acompanyats per monitors i monitores i supervisats per un equip directiu titulat i amb experiència, vetllem no només per un adequat desenvolupament de les activitats -amb seguretat, ordre i dinamisme-, sinó per a fer de l’estiu una experiència divertida i única per a tots els participants.

DESCOBREIX EL NOU CASAL JOVE DESTINAT A NOIS I NOIES DE LA ESO!!

LOCALITZACIÓ

PREUS

Matí – M (de 9h a 13h)
68€

Matí i Dinar – MD (de 9h a 15h)
115€

Matí i tarda – MT (de 9h a 13h i de 15h a 17h)
88€

Matí, tarda i dinar- MTD (de 9h a 17h)
128€

Servei d’acollida (de 8h a 9h)
12€

DESCOMPTES

3 O MÉS SETMANES EN RÈGIM MTD

3 setmanes              363 €


4 setmanes              480 €


5 setmanes              597 €


6 setmanes              714 €


7 setmanes              833 €


A PARTIR DEL SEGON GERMÀ EN RÈGIM MTD

2 setmanes              243 €


3 setmanes              338 €


4 setmanes              451 €


5 setmanes              563 €


6 setmanes              676 €


7 setmanes              788 €


Instal·lacions

Escola Pare Poveda
Av. Vallcarca 220. 08023, Barcelona

Escola Josep Maria de Sagarra
Av. Vallcarca 227. 08023, Barcelona

Preguntes freqüents

Quina diferència hi ha entre Casal d’estiu i Casal esportiu?

La diferència principal ve donada per les edats dels participants.
Mentre que el Casal d’estiu es troba dirigit a infants de 3 a 7 anys -des de P3 fins a 1r d’E.P.-, el Casal esportiu es troba dirigit a nens, nenes i joves a partir de 2n d’E.P. fins a l’E.S.O.

Si el meu fill/a no és alumne de l’escola Pare Poveda o de l’escola Josep Maria de Sagarra, pot apuntar-se als Casals de Vallcarca Nord?

Els Casals de Vallcarca Nord es troba obert a tothom. L’únic aspecte que caldrà tenir en compte serà el procés d’inscripció què s’haurà de seguir.

Els alumnes del CEIP Pare Poveda caldrà que tramitin la inscripció mitjançant l’AFA Poveda.

La resta de participants, a través de la Coordinació de Vallcarca Nord, que té un horari d’atenció al públic de dilluns a dijous de 17h a 18:30h al pavelló de l’escola Josep Maria de Sagarra.

Hi ha algun tipus d’ajut econòmic o beca per a participar als Casals de Vallcarca Nord?

Els Casals de Vallcarca Nord es troba homologat a l’Ajuntament de Barcelona. Trobareu tota la informació corresponent al document que teniu disponible per a descarregar.

Com s’assignen les places als Casals?

Les places s’assignen per estricte ordre d’inscripció. En cas d’exhaurir-les, es crearà una llista d’espera.

Quines activitats es realitzen al Casal d’estiu i al Casal esportiu?

Pel que fa les activitats dels més petits -Casal d’estiu- es treballa sempre amb un centre d’interès relacionat amb la sortida setmanal que realitzen.

La programació tipus es facilitarà el dia de la reunió informativa del casal i consistirà en activitats variades; activitats físiques i motrius, activitats musicals, jocs tradicionals i populars, tallers i manualitats, representacions teatrals i un gran etcètera.

La dinàmica dels més grans -casal esportiu- desprèn un caire més variat, amb un mínim de dues sortides setmanals que marcaran el ritme de la setmana i es combinaran amb activitats físiques, competicions, jocs, gimcanes o dinàmiques de grup.

Com es divideixen els grups?

Generalment, els inscrits s’agruparan en funció de l’edat i el curs que han finalitzat.

No obstant, atenent al volum de participants, es podran ajuntar nens i nenes d’edats similars: P3 i P4, P5 i 1r d’E.P., 2n i 3r d’E.P., 4t i 5è… dependrà del volum d’inscrits per torn i curs.

Poden participar als Casals alumnes amb necessitats específiques?

Sí, sempre que s’informi a l’organització amb antelació suficient per tal de realitzar les adaptacions i prendre les mesures que es considerin necessàries.
La comunicació es farà per mitjà de qualsevol agent implicat -AFA, escola, coordinació, etc.- i s’haurà de plasmar tant en el formulari d’inscripció com en la fitxa de salut.

Si el meu fill/a compta amb un vetllador/a durant el curs escolar, podrà tenir un monitor de suport en l’època d’estiu?

Comptar amb un vetllador durant el curs escolar no implica l’assignació directe de monitor de suport, perquè les necessitats que es deriven en una aula o classe no són les mateixes que la casuística que ens trobarem en activitats de lleure o esportives.

No obstant això, cal valorar cada cas concret per part de la família, el centre escolar, els referents del/la participant i l’organització dels Casals de Vallcarca Nord. En qualsevol cas, la sol·licitud de monitor de suport té uns terminis establerts que van del 27 d’abril al 25 de maig.

La sol·licitud haurà de realitzar-se per part de l’entitat organitzadora -en aquest cas la Fundació del Bàsquet Català-, amb qui hauran de contactar les famílies d’aquells infants o joves que considerin oportú i necessari realitzar aquesta sol·licitud.

La majoria dels inscrits/es als Casals provenen dels centres escolars Pare Poveda i Josep Maria de Sagarra?

No. Tot i que sí participen alumnes d’aquests dos centres, hi ha un volum important de participants que venen d’altres escoles.

Quin és el procediment si un nen/a s’ha fet mal?

Dependrà de la gravetat de la lesió.

Si els responsables consideren que es tracta d’una lesió lleu, realitzaran una petita cura sense aplicar cap tipus de medicació o producte a excepció del gel, l’aigua…En qualsevol cas, sempre es donarà un comunicat d’accident per a que pugueu accedir a assistència mèdica en cas d’empitjorament.

En el cas que la lesió fos de més gravetat, el nen/a o jove no pogués participar en les activitats o el seu estat de salut no fos el que entenem dins dels paràmetres de la normalitat, la coordinació del Casal contactaria amb el pare/mare o tutor/a legal per a que es decidís l’acció pertinent en cada cas.

Fan alguna activitat aquàtica durant el dia?

Sí. Cada dia hi haurà una estona -prèvia a l’hora de dinar- en què els infants i joves intentaran combatre la calor mitjançant jocs d’aigua o qualsevol dinàmica que impliqui remullar-se. Hauran de portar, a diari, banyador, crema solar, tovallola i xancletes (preferiblement de les que es poden lligar). 

On dinaran?

El dinar tindrà lloc a les instal·lacions de l’escola Josep Maria de Sagarra.

Els participants del Casal d’estiu es mouran, acompanyats en tot moment pels seus monitors, a l’escola Josep Maria de Sagarra a l’hora de dinar i tornaran al seu centre per la tarda.

Per on entren els i les participants als Casals?

Els participants del Casal d’estiu -des de P3 fins a 1r d’E.P.- es dirigiran a l’escola Pare Poveda (Av. Vallcarca 220) i el punt d’entrada serà el menjador. És important acompanyar als infants fins a aquest punt.

En canvi, els participants del Casal esportiu es dirigiran al pavelló de l’escola Josep Maria de Sagarra (Av. Vallcarca 227, cantonada carrer Betània).

Tenen estona per esmorzar?

Sí, tot i que cal venir esmorzat prèviament des de casa.
A mig matí hi haurà uns 20-30 minuts per a què prendre un petit refrigeri (peça de fruita, entrepà petit, etc.)

Què cal portar cada dia?

Els participants dels Casals caldrà que portin roba esportiva -ja posada de casa-, calçat esportiu, banyador, xancletes, crema solar així com els estris d’higiene personal que considereu. També caldrà que portin un petit refrigeri per esmorzar.

Els participants del Casal d’estiu hauran de portar una muda de recanvi que deixaran a l’escola fins l’últim dia per a qualsevol imprevist que pugui donar-se.

Els participants del Casal esportiu portaran una muda de recanvi diària perquè -només aquells que es quedin fins les 17h- es dutxaran en finalitzar la jornada.

Quantes sortides es realitzen per a cada torn?

Es realitzarà mínim una (1) sortida per a cada torn, adaptada a les edats, capacitats i preferències de cada grup, inclosa en el preu de cada torn.

A més a més, en el cas del Casal esportiu, es realitzarà una segona sortida setmanal -que tindrà una durada de mig dia-.

Quin transport utilitzeu quan hi ha una sortida?

Generalment, per moure’ns utilitzem un servei privat d’autocar, inclòs en el preu del torn. 

De manera puntual es podrà utilitzar el transport públic o l’anar a peu en els casos d’alguna activitat/sortida propera al centre. S’informarà prèviament a les famílies. 

Si el meu fill/a no pot o no vol participar en una sortida, puc deixar-lo a l’escola?

Totes les activitats i sortides han estat planificades, ideades i programades per a les diferents franges d’edat dels diferents Casals. En cas de no poder o no voler-hi assistir, el participant no podrà assistir al centre perquè tots els monitors i coordinadors es trobaran a la sortida per tal de cobrir ràtios i donar un bon funcionament a la sortida.

Com puc contactar amb la Coordinació per a qualsevol urgència?

Per a temes urgents, us recomanem que contacteu físicament -preferiblement a l’entrada o a la sortida del casal- o bé de manera telefònica a un número de telèfon que se us comunicarà abans de l’inici del Casal.
Per a qualsevol altra consulta, dubtes, qüestions… podeu contactar a l’adreça de correu electrònic vallcarcanord.fbc@gmail.com